KÖP & SÄLJ

Vi hjälper dig med hela processen att köpa eller sälja egendom – från början till slut

Åtgärder att KÖPA

1. Finansiering

Innan du börjar leta efter en bostad bör du granska din budget och bestämma hur du planerar att finansiera ditt fastighetsinköp.

Läs mer HÄR

2. Vad och var söker du?

För att begränsa din sökning är det bättre att bestämma tidigt om du letar efter en 2-rumslägenhet eller en stor villa med privat pool. Välj dina favorit-områden. Klicka HÄR för att läsa om de olika områdena.

3. Berätta för Alice

När du vet vad du söker och hur mycket du är beredd att spendera, är det dags för dig att låta Alice veta.

4. Hitta rätt bostad

Du kan söka efter listade fastigheter själv, men de flesta fastigheter i Spanien kan säljas av flera fastighetsmäklare. Det är därför viktigt att hitta en personlig fastighetsmäklare som kan hjälpa dig med din sökning på marknaden. Alice är den fastighetsmäklaren.

5. Besöka fastigheter

När du & Alice har hittat några intressanta objekt är det dags att boka din resa till Spanien. Alice Real Estate kommer att kontakta alla fastighetsägare och ordna ett visningsschema som passar dej. Det är väldigt viktigt att endast Alice gör denna första förfrågan.

6. Lägg ett bud

När du och Alice har hittat din dröm egendom är det dags för Alice att kontakta ägaren och göra ett första erbjudande från dej.

7. Bokning

Om erbjudandet accepteras kan du reservera fastigheten tills du har bestämt dig för din finansiering och givit din advokat tillräckligt med tid för att ”lagligt utreda” fastigheten. Bokningsavgiften är vanligtvis mellan 3-6000 € (beroende på priset på fastigheten), detta för att säkerställa att fastigheten är borttagen från marknaden. Du kan också teckna ett köpeavtal genast och betala 10% deposition för att försegla affären.

8. Juridisk representation

Det rekommenderas starkt att du väljer en oberoende advokat som är specialiserad på spansk landslag. Om du avser att lämna Spanien innan köpet är klart rekommenderar vi dig att underteckna en fullmakt. Detta gör det möjligt för din advokat att slutföra transaktionen å dina vägnar. Advokaten hjälper dig också att skaffa ditt NIE-nummer och att öppna ett spanskt bankkonto. Klicka HÄR för ett juridiskt lexikon.

9. Slutförande

Köpet kommer att slutföras hos notarius publicus. Din representant från Alice kommer att vara där och även din advokat. När undertecknandet är slutfört kommer du att vara den nya juridiska ägaren av fastigheten. Grattis!

10. Efter försäljning

När du är den juridiska ägaren av fastigheten finns det några fler saker att tänka på. Din advokat hjälper dig med de återstående diverse saker som att betala köpeskatt, hemförsäkring, överföring av befintliga servicekontrakt för el, IBI (stadshusets årliga fastighetsskatt) och vatten.

Läs mer HÄR.

11. Grattis!

Nu är det äntligen dags att slappna av och börja ditt nya spanska äventyr!

Steg att SÄLJA

1. Kontakta Alice

Det första du bör göra är att kontakta oss (ring oss, använd WhatsApp, sms eller skicka oss ett mail). Låt oss veta att du är intresserad av att sälja din egendom. Vi kommer då att kontakta dig och vi berättar mer om Alice och vad vi har att erbjuda.

2.  Besök och värdering

Alice kommer att besöka dig i ditt hem och vi kan vidare diskutera dina önskemål och bestämma en tidsplan som passar dig. Vid detta möte ger vi dig en gratis första värdering och vi kan diskuterar mer om hur vi kan presentera din egendom på marknaden.

3. Välja Alice att sälja din bostad

Detta kan göras på två sätt. Alice kan representera dej genom antingen ett exklusivt eller icke-exklusivt kontrakt. Fråga Alice om fördelarna med att ha ett exklusivt kontrakt.

4. Samla information

För att börja marknadsföra din egendom behöver vi kopior av några dokument. En komplett lista med dessa dokument hittar du HÄR.

5. Fotografi

Vi hos Alice använder alltid en professionell fotograf för att se till att din egendom kan locka så många potentiella köpare som möjligt. Denna tjänst är kostnadsfri.

6. Planlösningar

Vi anser att det är viktigt att ha en planlösning som ska ingår i din marknadsföring. Det kommer att hjälpa potentiella köpare att visualisera fastigheten. Vi kommer att tillhandahålla en planlösning, antingen genom att använda den befintliga eller kommer vi att skapa en helt ny planlösning. Denna tjänst är kostnadsfri.

7. Marknadsföra din egendom

Alice marknadsför din egendom genom följande kanaler: Vår egen hemsida, Facebook-konto, Instagram, Idealista och andra sociala medier. Detta kommer att resultera i maximal publicitet för din egendom.

8. Visning

Alice kommer att kontakta dig för att visa din egendom för potentiella köpare. Alice kommer att svara på alla frågor de kan ha och se till att din egendom ses på bästa möjliga sätt. Vi ger dig feedback efter varje visning.

9. Hantera erbjudanden

När ett erbjudande är mottaget kommer Alice att se till att erbjudandet är rimligt och så bra som möjligt.

10. Slutförande av försäljningen 

Alice kommer att ta fram ett kontrakt och hjälpa båda parter att fortsätta vidare. Slutförandet av försäljningen färdigställs då på Notarius Publicus.

Läs mer HÄR.

11. Enhorabuena! Congratulations!

Grattis! Поздравляем!